Ultimele știri

Sfânta Liturghie din Duminica a 14-a după Rusalii: Pilda nunții fiului de împărat explicată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU

„Prietene, cum ai intrat aici fără haină de nuntă?” (Matei 22, 12)

Într-o atmosferă plină de evlavie și de rugăciune unitară, credincioșii din Chișinău s-au adunat la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” pentru a participa la Sfânta Liturghie din Duminica a 14-a după Rusalii, o zi în care Biserica Ortodoxă a rânduit să se citească pericopa evanghelică despre Pilda nunții fiului de împărat, rostită de Mântuitorul Hristos.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit PETRU al Basarabiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi de la Centrul Eparhial din Chișinău. Răspunsurile liturgice au fost date cu măiestrie de către Corala academică de bărbați „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, care a înălțat prin cântare cuvinte de slavă lui Dumnezeu.

Cu binecuvântarea ierarhului, cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Constantin Olariu, care a adus la lumină înțelepciunea evanghelică și a vorbit despre podoaba hainei de nuntă a sufletului nostru. Părintele Olariu a îndemnat credincioșii la pregătirea continuă pentru întâlnirea cu Mirele Hristos, subliniind importanța curăției și sfințirii vieții duhovnicești.

La sfârșitul sfintei slujbe, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU a ținut un scurt și consistent cuvânt de învățătură și de îndemn către credincioși. În predică, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre podoaba faptelor bune, subliniind importanța dragostei față de Dumnezeu și față de aproapele. Mitropolitul PETRU a îndemnat comunitatea la desăvârșita smerenie și la trăirea evangheliei în fiecare zi a vieții.

Această slujbă duhovnicească a reprezentat o ocazie de întărire a credinței și de apropiere de cuvântul lui Dumnezeu pentru toți cei prezenți. S-a remarcat, de asemenea, importanța permanentă a învățăturilor și a trăirii evanghelice în societatea contemporană.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU a binecuvântat credincioșii prezenți și i-a îndemnat să continue să aducă roade bune prin fapte și cuvinte de iubire față de aproapele, pentru a se regăsi întru totul în cuvintele Mântuitorului Hristos: „După roadele lor îi veţi cunoaşte.” (Matei 7, 16).

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img