Ultimele știri

Sâmbătă Mare la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Peresecina, Orhei

La 30 aprilie 2016, în Sfânta şi Marea Sâmbătă, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit şi Exarh Petru, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Peresecina, raionul Orhei (preot paroh Sergiu Matei).

După Sfânta Slujbă, PS Antonie s-a referit la rolul postului pentru viaţa creştină, la Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, ca o perioadă de pregătire intensă pentru Slăvita Înviere a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi la Sâmbăta Mare ca zi premergătoare Învierii.

PS Antonie le-a urat creştinilor prezenţi la Sfânta Liturghie ca în noaptea de Înviere sufletele lor să se umple de Lumină Sfântă şi fiecare în parte să devină făclie care să lumineze calea semenilor spre Împărăţia Cerurilor.

Părintele Sergiu a mulţumit PS Antonie pentru slujbă şi binecuvântare arhierească în ziua dinaintea Învierii Domnului, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul creştinilor din Peresecina şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img