Ultimele știri

PS Veniamin la vechiul hram al Mănăstirii Sihăstria – Neamț

   Cu ocazia Praznicului Nașterii Maicii Domnului pe stil nou, în data de 8 septembrie 2018, Preasfințitul Părinte Veniamin al Basarabiei de Sud a slujit Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea ÎPS Teofan – Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și a ÎPS Petru – Mitropolitul Basarabiei, cu ocazia prăznuirii a vechiului hram al Mănăstirii Sihăstria, jud. Neamț – România.

   Din soborul de clerici care au slujit alături de Preasfinția Sa au făcut parte Staretul Mănăstirii Secu, Arhim. Vichentie Amariei, preotul Daniel Corau, preot al comunității românești din Japonia, precum și alți preoți ai mănăstirii.

   În predica rostită cu această ocazie vlădica Veniamin a vorbit celor prezenți despre Nașterea minunată a Maicii Domnului, care a fost rodul multor rugăciuni, a credinței puternice și a încrederii în Milostivul Dumnezeu, a  Sf. Ioachim și Ana.  

   În acest context, Preasfinția Sa s-a referit și la Referendumul pentru redefinirea familiei programat pe data de 7 octombrie și anume la modificarea articolului unde se specifică faptul că familia este formată din bărbat și femeie.

   La finalul slujbei, ierarhul Mitropoliei Basarabiei a vorbit credincioșilor prezenți despre viața bisericească din eparhia Basarabiei de Sud, pe care o păstorește de câteva luni.

   Starețul mănăstirii, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Arsenie Popa i-a mulțumit PS Veniamin pentru vizită și binecuvântare arhierească și i-a darurit o icoana cu chipul Maicii Domnului.

   În seara dinaintea Praznicului, Preasfinția Sa a vizitat Manastirea Neamț care este Manastirea de Metanie a ierarhului Episcopiei Basarabiei de Sud, unde a participat la slujba Privegherii. Și tot în aceeași seară a participat și la Slujba Privegherii oficiată la Manastirea Sihăstria. La întoarcere a vizitat mănăstirile Secu și Agapia, însoțit de PC Arhidiacon Marin Osoianu, directorul Centrului de Pelerinaj Emaus, al Mitropoliei Basarabiei.

Foto Credit : Arhid. Marin Osoianu

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img