Ultimele știri

PS Veniamin: “Duhul Lui Dumnezeu este Cel care ne poate face vrednici de comuniunea cu Dumnezeu”

   În data de 29 mai 2018, zi în care toți creștnii ortodocși au prăznuit Ziua Sfintei Treimi, PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, împreună cu un sobor de clerici, , Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Pogorârea Sfântului Duh ” din oraşul Călăraşi (preot paroh Protoiereu Mitrofor Ioan Mutu). 

   Din soborul de preoţi au făcut parte preoţi de pe ambele maluri ale Prutului.

   După oficierea Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea PS Veniamin, preacucernicul părinte Anatolie Goncear, parohul bisericii “Sf. Trei Ierarhi” din Chișinău, a rostit o omilie în care s-a referit la veșnicia Sfintei Treimi dar și la veșnicia noatsră ca și ființe create de Dumnezeu Cel în Treime. “Veșnicia noastră este încurajată de veșnicia Sfintei Treimi, prin Biserica cea înființată din încredințarea Tatălui, de Fiul Iisus Hristos, prin lucrarea Duhului Sfânt cel pogorât în ziua Cincizecimii”, a concluzionat părintele Anatolie.

   După Sfânta Liturghie, urmând tradiţia sărbătorii hramului bisericii, soborul de preoţi, în frunte cu PS Veniamin, au făcut tradiționalul înconjur al sfântul locaş, urmat de un Te-Deum de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra comunității de credincioși din orașul Călărași.

   În continuare, Preasfințitul Părinte Veniamin a adresat câteva gânduri legate de sărbătoarea Sfintei Treimi și lucrarea Duhului în viața bisericii cuvântătoare: “Duhul Lui Dumnezeu este prezent în toate lucrările Bisericii noastre: El este Cel Care lucrează în biserică și în viețile noastre, El este Cel care înnoiește zidirea și făptura, și Cel care ne sfințește pe toți, pentru a ne face vrednici de comuniunea cu Dumnezeu”.

   Părintele Ioan a mulțumit Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru, pentru binecuvântarea acordată PS Veniamin de a se afla în mijlocul lor, cât și episcopului Basarabiei de Sud pentru prezență, în această zi importantă pentru parohia  „Pogorârea Sfântului Duh ” din oraşul Călăraşi, exprimându-și dorința de a avea și cu alte ocazii, în parohia pe care o păstorește, prezența ierarhilor Mitropoliei Basarabiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img