Ultimele știri

PS Antonie: „Sfântul Nicolae este un model de slujire pentru fiecare ierarh”

Miercuri, 19 decembrie 2018, ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae (stil vechi), PS Antonie, Episcop de Bălţi a oficiat, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Făleşti (preot paroh Gheorghe Eşanu). 

După Sfânta Slujbă, PS Antonie a oficiat un Te-Deum pentru binefacerile primite de la Bunul Dumnezeu de comunitatea de ortodocşi din Făleşti.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la viaţa şi activitatea Sfântului Ierarh Nicolae şi la contribuţia părintelui Gheorghe la reactivarea Mitropoliei Basarabiei în anul 1992.

Vorbind despre Sfântul Ierarh Nicolae, PS Antonie, între altele, a spus: „Sfântul Nicolae a rămas în memoria Bisericii ca un slujitor al altarului care a apărat dreapta credinţă, a fost bun, milostiv, smerit, a învăţat cum să vieţuiască omul după Sfânta Evanghelie. În primul rând, Sfântul Nicolae este un model de slujire pentru fiecare ierarh. De la Sfântul Ierarh Nicolae să învăţăm cum să fim de folos semenilor şi plăcuţi lui Dumnezeu”.

PS Antonie a mulţumit părintelui Gheorghe pentru activitatea pastoral-misionară desfăşurată la Făleşti de aproape treizeci de ani şi pentru curajul de a fi printre cei care au reactivat Mitropolia Basarabiei în 1992.

Părintele Gheorghe i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântarea arhierească, invitându-l să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img