Ultimele știri

PS Antonie: „Să ne apropiem de Slăvita Înviere cu sufletele luminate şi împăcaţi cu Dumnezeu”

Vineri, 3 martie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Liturghie Darurilor mai înainte sfinţite la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

După sfânta slujbă, PS Antonie s-a referit la istoricul Liturghiei Darurilor mai înainte sfinţite, la semnificaţia colivei, care se sfinţeşte în cadrul slujbei din vinerea primei săptămâni a Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti şi la beneficiul perioadei Postului Mare pentru viaţa creştinului.

PS Antonie, între altele, a spus: „În această perioadă de Post suntem chemaţi să ne rugăm mai mult, să renunţăm la o parte din alimente, să facem mai multe metanii, să ne cercetăm haina sufletului nostru şi să o curăţim în Sfânta Taina a Spovedaniei, să facem fapte de milostenie, să lecturăm cărţi cu conţinut duhovnicesc. Tot ce ne recomandă Biserica să urmăm în acest urcuş spre Înviere, are ca scop pregătirea noastră pentru marele praznic al creştinătăţii. O pregătire zilnică, jertfelnică şi aducătoare de bucurii şi lumină în sufletul nostru. O pregătire care se încununează cu o înălţare duhovnicească, o înviere a sufletului nostru din moartea păcatelor”.

„Să continuăm urcuşul duhovnicesc cu bucurie şi să ne apropiem de Slăvita Înviere cu sufletele luminate şi împăcaţi cu Dumnezeu”, a îndemnat PS Antonie.

Conform tradiţiei, PS Antonie a binecuvântat coliva, pregătită de creştini, ca amintire de minunea săvârşită de Sfântul Teodor Tiron în timpul lui Iulian Apostatul, când împăratul a vrut să strice postul creştinilor cu bucate aduse jertfă idolilor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img