Ultimele știri

PS Antonie: „Rugăciunea fierbinte a mamei face minuni”

Marţi, 21 martie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a vizitat  împreună cu PC preot, Nicolae Creţu, consilier mitropolitan pentru probleme de Pastoraţie, Misiune şi Asistenţă Socială al Mitropoliei Basarabiei şi cu PC părinte Valeriu Enache, protopop de Călăraşi, Secţia Hematologie pentru copii a IMSP Institutului Oncologic din Chişinău (şef secţie ş Irina Ploschevici). Clericii Mitropoliei Basarabiei au mărturisit şi împărtăşit copii cu Sfintele Taine şi au oficiat Taina Sfântului Maslu.

PS Antonie a adresat un cuvânt de încurajare mamelor cu copii bolnavi, îndemnându-le să nu deznădăjduiască, ci să-şi pună nădejdea în milostivirea lui Dumnezeu, în ajutorul Maicii Domnului, care este grabnic ajutătoare celor care i se roagă cu credinţă.

PS Antonie, între altele, a spus: „Este dureros când cineva din familia noastră se îmbolnăveşte. Durerea e mai mare când se îmbolnăvesc copii. Dar, nu disperaţi. Rugaţi-vă Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, sfinţilor doctori fără de arginţi şi marilor tămăduitori. Rugăciunea fierbinte a mamei face minuni. Mama este cea mai aproape de taina vieţii. Prin femeie Dumnezeu lucrează şi perpetuează viaţa pe pământ. De aceea, rugăciunea mamei are trecere la Dumnezeu”. „Nu deznădăjduiţi, rugaţi-vă şi credeţi în ajutorul lui Dumnezeu”, le-a îndemnat pe mămici PS Antonie.   

PS Antonie a mulţumit şi medicilor care au acceptat ca, în secţia pe care o conduc, să fie oficiată Taina Sfântului Maslu, menţinând că „în procesul de vindecare a unui bolnav pe lângă chimia preparatelor farmaceutice este nevoie şi de ajutorul lui Dumnezeu”. „Marii doctori tot timpul au afirmat că vindecarea vine de la Dumnezeu. Ei sunt doar instrumentele. Va mulţumim pentru gestul dumneavoastră de astăzi. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a că mai spus PS Antonie.

Clericii Mitropoliei Basarabiei le-au adus în dar copiilor fructe proaspete şi cruciuliţe pectorale.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img