Ultimele știri

PS Antonie a oficiat Sfânta Liturghie, de hramul Bucureştiului, la Catedrala Patriarhală

În dimineaţa zilei de vineri, 27 octombrie 2017, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou (Basarabov), ocrotitorul Bucureştiului, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat, cu binecuvântarea  Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

În cadrul Sfintei Liturghii oficiate de ierarhul Mitropoliei Basarabiei au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine credincioşii veniţi din toate părţile ţării la hramul capitalei României. Din motive practice, şi anume pentru a reuşi cât mai mulţi creştini să se împărtăşească de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, s-a încetăţenit tradiţia ca în dimineaţa zilei de hram, între orele 6.00 – 8.00, în Catedrala Patriarhală să fie oficiată Sfânta Liturghie arhierească, pentru a oferi posibilitatea celor pregătiţi de a se cumineca cu Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. În acest an această slujbă a fost oficiată de către PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului.

La finalul Sfintei Liturghii, PS Antonie i-a felicitat pe toţi cu sărbătorirea patronului spiritual al Bucureştiului, îndemnându-i să înveţe de la sfinţi cum să vieţuiască ca să fie plăcuţi lui Dumnezeu.

La Sfânta Liturghie din Catedrala Patriarhală a participat şi PC protoiereu Gheorghe Ioniţă, protopop de Chişinău.

Biroul  de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img