Ultimele știri

PS Antonie: „Fiecare să fim făclii care să luminăm semenilor calea spre Hristos, Cel înviat din morţi”

La 15 aprilie 2017, în Sfânta şi Marea Sâmbătă, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit şi Exarh Petru, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Peresecina, raionul Orhei (preot paroh Sergiu Matei).

După Sfânta Slujbă, PS Antonie s-a referit la rolul postului pentru viaţa creştină, la Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, ca o perioadă de pregătire intensă pentru Slăvita Înviere a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi la Sâmbăta Mare ca zi premergătoare Învierii. PS Antonie, între altele, a spus: „Mulţumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să parcurgem perioada Sfântului şi Mare Post şi Săptămâna Sfintelor Patimi, urmându-i Mântuitorului, pentru a fi împreună cu El, în fiecare clipă din ultimele zile ale vieţii Sale pământeşti. Nădăjduim că jertfa fiecăruia a fost primită de Mântuitorul Iisus Hristos. Astăzi e Sâmbăta Mare. Ne aflăm în mormânt împreună cu Hristos, pentru a învia la noapte împreună cu El, aşa cum spune una din cântările de la Canonul Învierii. Ne-am răstignit împreună cu Mântuitorul, pentru ca să ne preamărim împreună cu El. Lumina Învierii va inunda lăcaşul sfânt şi sufletele noastre se vor umplea de bucurie”. „Fiecare să fim făclii care să luminăm semenilor calea spre Hristos, Cel înviat din morţi”, a îndemnat PS Antonie.

Părintele Sergiu a mulţumit PS Antonie pentru slujbă şi binecuvântare arhierească în ziua dinaintea Învierii Domnului, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul creştinilor din Peresecina şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img