Ultimele știri

PS Antonie: „Fapta bună aduce bucurie şi lumină în sufletele noastre”

Miercuri, 21 martie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului însoţit de PC părinte Gheorghe Ioniţă, protopop de Chişinău şi PC preot Victor Bejan, paroh al bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din satul Hârbovăţul Nou, rn. Anenii Noi, a făcut o vizită la Azilul republican pentru invalizi şi pensionari din oraşul Chişinău. Clericii Mitropolia Basarabiei au adus în dar, beneficiarilor de aici, peste 250 de kilograme de mere proaspete.

Doamna Marina Nemov, locţiitoarea directorului Azilului, a mulţumit mult pentru dar, menţionând „că fructele proaspete sunt binevenite pentru beneficiari, mai ales în această perioadă a anului”.

PS Antonie a spus că merele sunt darul unui bun creştin, pe nume Vasile Eftodi din Ocolina, raionul Soroca, care, „fiind sensibil la suferinţele altora, încearcă să-i ajute după puterea sa”.

Între altele, PS Antonie a mai subliniat: „Nu întâmplător lângă noi avem oameni nevoiaşi. Ei sunt lângă noi, pentru ca noi să nu avem nicio scuză când va trebui să dăm răspuns la întrebarea de ce nu am fost milostivi. Nu vom putea spune că nu am întâlnit oameni care au avut nevoie de ajutorul nostru. În calitate de creştini, noi avem datoria să-i ajutăm pe semenii noştri, arătând în felul acesta dragoste. Fapta bună aduce bucurie şi lumină în sufletele noastre”. „Ne bucurăm că sunt oameni cu tragere de inimă şi fac daruri. Să învăţăm de la ei şi să facem şi noi fapte bune, mai cu seamă, în această perioadă a Postului Sfintelor Paşti”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie a mulţumit, de asemenea, PC părinte Gheorghe Ioniţă, protopop de Chişinău şi PC preot Victor Bejan, pentru faptul că se implică activitatea filantropică.

Azilul republican pentru invalizi şi pensionari din oraşul Chişinău funcţionează din 1976. Capacitatea este de 210 tutelaţi. O parte din odăi se află de ceva timp în reparaţie. În prezent în azil se află 150  de persoane. Beneficiarii se află câte unu sau doi în odaie. În jur de 50 de tutelaţi sunt ţintuiţi la pat, care necesită îngrijiri speciale. Conform datelor Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei în R. Moldova există 33 de aziluri pentru invalizi şi pensionari.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img