Ultimele știri

PS Antonie: „Făcând faptele cele bune, sufletul nostru se umple de Lumina lui Dumnezeu”

Duminică, 19 august 2018, ziua când creştinii ortodocşi, care respectă sărbătorile pe stilul vechi, au  prăznuit Schimbarea la Faţă a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica din satul Corlăteni, raionul Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu).

Cu binecuvântarea PS Antonie, părintele ieromonah Maxim Chirilă de la Schitul „Buna Vesire” din Poiana Negrei din Arhiepiscopia Sucevei, a rostit un cuvânt de învăţătură în care s-a referit la viaţa de zi cu zi a creştinului şi la virtutea iubirii aproapelui şi a neamului de care faci parte.

PS Antonie, în cuvântul său, a vorbit despre semnificaţia praznicului Schimbării la Faţă a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Între altele, episcopul de Bălţi, a spus: „Schimbarea la Făţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos ne arată că şi noi putem şi trebuie să ne schimbăm viaţa. Dumnezeu aşteaptă schimbarea noastră în bine, să devenim mai buni, mai iertători, mai rugători. Aşteptă să trecem de la păcat la virtute şi de la întuneric la lumină”. „Să abandonăm lucrurile care ne îndepărtează de Dumnezeu şi să făptuim ceea ce este conform cu poruncile Lui. Făcând faptele cele bune, sufletul nostru se umple de Lumina lui Dumnezeu”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie a apreciat activitatea pastoral-misionară a părintelui Valeriu, dorindu-i o păstorire rodnică în Grădina Domnului.

Conform tradiţiei, PS Antonie a sfinţit strugurii, nouă roadă a viţei de vie, împreună cu celelalte poame.

Preotul Valeriu a mulţumit ierarhului Episcopiei de Bălţi pentru vizită şi binecuvântare, menţionând că este a doua vizită a PS Antonie în parohia pe care o are spre păstorire, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vina la Corlăteni şi cu alte ocazii. Prima dată PS Antonie a vizitat comunitatea din Corlăteni în anul 2014, împreună cu Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, de ziua hramului.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img