Ultimele știri

Liturghie Arhierească în parohia „Sf. Cuv. Ioan Iacob Hozevitul” din Chișinău

   În data de 18 august 2018, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Părinte Mitropolit Petru împreună cu Episcopul Basarabiei de Sud, PS Veniamin s-au aflat în mijlocul credincioșilor din parohia „Sf. Cuv. Ioan Iacob Hozevitul” din orașul Chișinău – sector Ciocana (preot paroh Alexei Semionov), unde însoțiți de un impresionant sobor preoțesc și diaconesc, au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, cu ocazia prăznuirii hramului bisericii.

   După oficierea Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea ÎPS Petru, Preasfinția Sa Veniamin, a rostit o frumoasă omilie cu referire la viața Sfântului Cuvios Ioan Iacob Hozevitul și despre exemplele bune de urmat ale vieții sale care “prin trăirea lui aleasă și prin multele nevoințe a dobîndit Har de la Dumnezeu și a fost trecut în rândul sfinților români, care se roagă în Ceruri pentru poporul nostru” .

   În continuare soborul arhieresc și preoțesc, dimpreună cu credincioșii prezenți, au organizat tradiționalul înconjur al bisericii în zi de hram, cu citirea evangheliei, după care a fost săvârșit un Tede-um de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra părintelui paroh și a păstoriților săi.

   În final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit și Exarh Petru, a felicitat pe toți cei prezenți cu ocazia acestui eveniment pe toți cei prezenți, apreciind totodată efortul pe care il depun cu toții, pe lângă părintele paroh la înălțarea acestui Sfânt Locaș.

   Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img