Ultimele știri

PS Antonie: „Cuvântul lui Dumnezeu dă roade dacă inima este curăţită prin pocăinţă”

Duminică, 28 octombrie 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Soroca (preot paroh Sorin Gheorge Huluţă).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a XXI-a după Rusalii (Pilda Semănătorului) şi la activitatea părintelui Sorin.

Vorbind despre pământul bun, unde seminţele – Cuvântul lui Dumnezeu – prind rădăcini şi dau roadă bogată, PS Antonie, între altele, a spus: „Cuvântul lui Dumnezeu dă roade dacă inima este curăţită prin pocăinţă. Doar o inimă eliberată de grija excesivă pentru cele materiale dă roade bogate duhovniceşti. Doar o inimă eliberată de grija pentru cele trecătoare poate să rodească pentru veşnicie. Rostul vieţii pământeşti este de a dobândi cele cereşti. Putem câştiga acestea doar dacă scoatem din inima noastră lucrurile care aduc întuneric şi-I facem loc lui Dumnezeu”. „Să cerem ajutorul lui Dumnezeu pentru ca timpul vieţii să-l folosim pentru a ne apropia mai mult de El şi a curăţi inima pentru ca roadele noastre să fie spre câştigarea fericirii sfinţilor”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie a mulţumit, şi de data acesta, părintelui Sorin pentru activitatea sa jertfelnică de promovare a adevărului eclesiastic în spaţiul basarabean. PS Antonie a dăruit fiecărui creştin, prezent la biserică, cărticele cu conţinut duhovnicesc.

Părintele Sorin i-a mulţumit PS Antonie pentru slujbă şi binecuvântare arhierească acordată comunităţii pe care o păstoreşte, invitându-l pe păstorul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul creştinilor din Soroca şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img