Ultimele știri

Prima ediţia a Festivalului Colindelor Româneşti sub patronajul Episcopiei de Bălţi

Vineri, 21 decembrie 2018, în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Municipiul Bălţi s-a desfăşurat prima ediţia a Festivalului Colindelor Româneşti „Auzi corul îngeresc, Dumnezeu din cer slăvesc”. Iniţiatorul Festivalului este PS Antonie, Episcop de Bălţi şi s-a desfăşurat sub patronajul spiritual al Episcopiei de Bălţi.

Scopul Festivalului este promovarea şi păstrarea datinilor de iarnă şi a colindelor strămoşeşti şi punerea în valoare a elevilor în ceea ce priveşte talentul muzical, pregătire şi dragostea faţă de colinde, faţă de frumuseţea sărbătorilor de iarnă.

Prima ediţia a Festivalului a întrunit trei colective de copii de la liceele din Bălţi, Edineţ şi Donduşeni. Din Municipiul Bălţi au participat elevii de la Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, din Edineţ – elevii de la Liceul „Pan Halippa şi din Donduşeni – elevii de la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”.

Evenimentul artistic-cultural a fost deschis de către doamna Nina Grapă, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Municipiul Bălţi, gazda Festivalului. Cu un cuvânt de binecuvântare s-a adresat către copii şi profesori şi PS Antonie, Episcop de Bălţi. PS Antonie a menţionat importanţa unui asemenea Festival, mulţumind profesorilor şi copiilor pentru participare.

Festivalul a fost deschis de Ansamblul Etnofolcloric Muguraşii de la Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Municipiul Bălţi. Au urmat evoluarea corurile de la liceele menţionate.

Sărbătoarea s-a încheiat cu înmânarea Diplomelor de participare din partea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Municipiul Bălţi şi din partea Episcopiei de Bălţi.

PS Antonie a oferit cadouri participanţilor la Festival şi tuturor celor prezenţi la sărbătoare.

Pentru ediţiile Festivalului din anii următori se doreşte sporirea numărului de participanţi.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img