Ultimele știri

Preoții din Protopopiatul Chișinău al Mitropoliei Basarabiei, reuniți în prima ședință din acest an 

Mitropolia Basarabiei își continuă activitatea misionară, în interesul clerului și credincioșilor și depune eforturi considerabile pentru a răspunde necesităților de ordin social și duhovnicesc ale comunităților pe care le reprezintă. 

Marți, 16 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, la Parohia Ortodoxă Română „Sf. Ioan cel Nou și Sf. Ecaterina” din Stăuceni s-a desfășurat prima Adunare din acest an a preoților din Protopopiatul Chișinău.

Preoții prezenți la reuniunea prezidată de Părintele Protopop Iurie Nistor, au discutat despre rolul Bisericii în societate și și-au prezentat viziunile cu privire la implicarea clerului în viața de zi cu zi a comunităților de creștini, pentru a-i educa în duhul valorilor ortodoxe și a-i implica mai activ în activitățile Bisericii. 

În cadrul ședinței, Consilierul Cultural al Mitropoliei Basarabiei, Părintele Maxim Melinti, Paroh al Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Ghidighici, a prezentat referatul „Conlucrarea preotului paroh cu enoriașii săi în contextul liturgic: origini, probleme și perspective”, după care au urmat discuții pe marginea acestui subiect. 

La rândul său, Părintele Vasile Manică, Consilier pentru Învățământ Teologic, din cadrul Mitropoliei Basarabiei, a vorbit despre școlile duminicale și a prezentat manualul care a fost pregătit urmare a activității catehetice pentru copiii din Ghidighici. 

De asemenea, participanții la ședință au venit cu mai multe propuneri referitoare la evenimentele misionare și pastorale din cuprinsul Protopopiatului Chișinău și s-au spovedit la duhovnicul Protopopiatului, Părintele Vlad Mihăilă.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img