Ultimele știri

Preoții din Arhiepiscopia Chișinăului au participat la Sfânta Liturghie din Catedrala Mitropolitană din Iași

Marți, 11 octombrie 2022, la Catedrala Mitropolitană din Iași a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din Basarabia și, respectiv, din Protopopiatului Pașcani.

Preoții basarabeni invitați au fost delegați de către Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Basileus” al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași, condus de Diac. Prof. Mihai Ursache.

Precizăm că în această perioadă, numeroși creștini se îndreaptă spre Iași pentru una dintre cele mai mari sărbători locale. Pelerinajul organizat cu prilejul prăznuirii Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei, a început pe 8 octombrie și se va încheia pe data de 14 octombrie, când va fi oficiată Sfânta Liturghie, începând cu ora 9:30, pe un podium special amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

Foto & info credit: Doxologia.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img