Ultimele știri

Praznicul Adormirii Maicii Domnului sărbătorit la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

Pe lângă numeroșii credincioși care au participat la Sfânta Liturghie și au înălțat rugăciuni de laudă și de mulțumire către Împărăteasa Cerurilor, au fost prezenți și un grup de pelerini din zona județului Botoșani, coordonați de Părintele consilier Gabriel Gherasă, care au trăit o bucurie duhovnicească înălțătoare, vizitând meleagurile basarabene.

În cuvântul său de învățătură, Părintele Gabriel a ținut să evidențieze deosebita cinstire de care se bucură Stăpâna noastră și Fecioara Maria, care este o pururea rugătoare și grabnic mijlocitoare pentru noi și pentru mântuirea întregului neam omenesc înaintea Tronului lui Dumnezeu. Prin predica sa, Părintele a făcut o retrospectivă asupra lucrării mântuitoare a Maicii Domnului pe acest pământ și a contextului mutării sale la cer.

 

”Nu există în cer și pe pământ altă față mai puternică, după Sfânta Treime, ca Maica Domnului, care poate să ne ajute nouă.  Ea este o mamă a suferinţelor, a durerilor. De aceea, ea înţelege şi simte orice suferinţă şi orice durere din familie, orice suferinţă a părinţilor care cresc copii şi îi îngrijesc, precum simte şi bucuriile celor care primesc ajutorul lui Dumnezeu. Părintele Arsenie Papacioc spunea cu toată dragostea că “Maica Domnului e supărată pe aceia care nu-i cer nimic!”, pentru că ne iubește ca pe proprii copii și e dispusă mereu să ne ajute în orice situație complicată a vieții. “Să îndrăznească cineva să spună că s-a dus la Maica Domnului și nu i-a ajutat!”

 

De asemenea, în numele pelerinilor din România, Părintele a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Petru pentru ospitalitatea, căldura și binecuvântarea arhierească pe care o dăruiește de fiecare dată tuturor creștinilor ce pășesc pragul Mitropoliei Basarabiei și a Paraclisului Mitropolitan, ca un tată ce-și iubește copiii duhovnicești și se roagă pururea pentru ei, asemenea Maicii Domnului.

Într-un final, ÎPS Părinte Mitropolit Petru, i-a îndemnat pe credincioși să aibă lumina credinței, în mijlocirea și ajutorul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, întotdeauna aprinsă în sufletele lor, să nu le lipsească acatistul și cinstitul paraclis al Maicii Domnului din casă, și ori la ce durere vor ajunge, ori la ce necaz, să cheme pe Maica Domnului din toată inima și negreșit pururea va fi de față, cu grabnicul ei ajutor, cu preasfintele și preaputernicele ei rugăciuni.

 

 

 

Articol redactat de Părintele Diacon Ilie Cucu.

 

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img