Ultimele știri

Pilda lucrătorilor viei: ÎPS Părinte PETRU îndeamnă la iubire față de Dumnezeu și de Biserică, în Duminica a XIII-a după Rusalii

„Doamne, Doamne, caută din cer şi vezi şi cercetează via aceasta pe care a sădit-o dreapta Ta şi o desăvârșește pe ea.” (Psalm 79, 15-16)

În Duminica a 13-a după Rusalii, Înaltpreasfinția Sa, Părintele Mitropolit PETRU a participat la o slujbă deosebită la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, împreună cu soborul de preoți și diaconi ai Centrului Eparhial. Această Liturghie a fost o ocazie pentru credincioși să reflecteze asupra pericopei evanghelice despre pilda lucrătorilor viei.

Răspunsurile liturgice de la strană au fost oferite de Corala academică omogenă de bărbăți „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei.

La momentul rânduit al Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte PETRU a împărtășit credincioșilor înțelesurile duhovnicești profunde ale fragmentului citit. În cuvântul Său, Părintele Mitropolit a evidențiat legătura strânsă dintre imaginea viei prezentată în Sfânta Scriptură, creația dumnezeiască și ființa omului, subliniind importanța iubirii față de Dumnezeu și Biserica Lui.

Părintele Mitropolit a îndemnat credincioșii să-și sporească iubirea față de păstorii Bisericii, să asculte cu evlavie învățăturile lor și să se roage pentru ei. De asemenea, a subliniat importanța participării constante la slujbele bisericești, în special la Sfânta Liturghie, moment în care credincioșii pot simți prezența directă a lui Hristos, prin Sfânta Împărtășanie.

Această slujbă a fost și o ocazie deosebită pentru a sărbători cei 33 de ani de arhierie ai Înaltpreasfinției Sale, care a marcat această frumoasă aniversare pe 1 septembrie. În semn de recunoștință și apreciere, Părintele Constantin Olariu, în numele Administrației Centrului Eparhial, i-a transmis un călduros mesaj de felicitare și i-a dăruit un buchet de flori. Gestul acesta a fost repetat și de mai mulți credincioși prezenți, care și-au exprimat gândurile de recunoștință față de ierarhul lor iubit.

În final, Înaltpreasfințitul Mitropolit PETRU a mulțumit tuturor pentru urările și gândurile frumoase și i-a binecuvântat pe fiecare în parte, arătând astfel grija și legătura strânsă dintre Înaltpreasfinția Sa și comunitatea credincioșilor din Mitropolia Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor.

Această slujbă a fost un moment de rugăciune și reflecție profundă pentru credincioși, oferindu-le ocazia de a-și întări credința și legătura cu Dumnezeu, sub omoforul Înaltpreasfinției Sale.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img