Ultimele știri

Patriarhul Daniel a fost colindat de Corala Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Musicescu” la Reședința Patriarhală

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit cu multă căldură și dragoste duhovnicească grupul de colindători basarabeni ai Coralei Mitropoliei Basarabiei, astăzi, 20 decembrie, la Reședința Patriarhală din București.

Frumoasele colindele tradiționale din Basarabia, parte integrantă a spiritualității ortodoxe românești din stânga Prutului, au fost apreciate de Părintele Patriarh, mai ales pentru valoarea simbolică și pentru capacitatea de sinteză a adevărurilor de credință într-un mod accesibil credincioșilor.

Corala mitropolitană de la Chișinău, prin versuri de mare sensibilitate sufletească și prin frumusețe artistică, au împărtășit din marea lor bucurie, premergătoare slăvitului praznic al Nașterii Domnului. Astfel, colindătorii au reușit să reverse lumină pe chipul tuturor celor prezenți, prezentând tradițiile și obiceiurile basarabene cu un conținut teologic profund.

Coordonată de Părintele Arhidiacon Maxim Sturza și formată din 12 membri permanenți (clerici, profesori de muzică la liceele muzicale din Chișinău, interpreți de muzică populară românească, cântăreți de operă la Opera Națională din Chișinău, absolvenți ai Conservatorului din Chișinău și profesori de instrumente muzicale), corala simbolizează numărul Apostolilor ce au propovăduit „cuvântul adevărului” (Efeseni 1,13; II Timotei 2,15).

Preafericirea Sa le-a mulțumit oaspeților pentru efortul și dragostea arătată, de a veni tocmai din Republica Moldova pentru a vesti minunata Întrupare a Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, i-a binecuvântat cu urări de sănătate, har și mult ajutor de la Dumnezeu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img