Ultimele știri

Parohia Romanovca a primit în dar un nou clopot oferit de obștea Mănăstirii Hadâmbu la sărbătoarea Bunei Vestiri

Enoriașii din Parohia Romanovca au sărbătorit Praznicul Bunei Vestiri pe stil vechi într-o atmosferă de mare bucurie. Delegația Mănăstirii Hadâmbu din județul Iași a adus comunității o mare binecuvântare, oficiind Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia în Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Romanovca.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiță, starețul Mănăstirii Hadâmbu, a condus slujba alături de un sobor de slujitori, iar predica a fost ținută de către părintele Florin Buțincu, de la Parohia Brustureț-Mironeasa, județul Iași.

După slujbă, credincioșii au luat parte la sfințirea noului clopot care a fost donat de către Mănăstirea Hadâmbu și care va răsuna în clopotnița Parohiei Romanovca. Clopotul cântărește 105 kilograme și valorează 2500 de euro. Părintele paroh Nicolae Tverdostup a fost extrem de recunoscător pentru acest dar generos oferit de obștea Mănăstirii Hadâmbu, care a contribuit semnificativ la multe lucrări derulate în ultimii ani la ansamblul parohial din Romanovca.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiță a apreciat jertfa pe care părintele paroh Nicolae a depus-o în cei aproape 20 de ani în parohia încredințată, iar părintele stareț a anunțat că în perioada următoare, ansamblul parohial din Romanovca va fi întregit de o troiță din piatră închinată Maicii Domnului și Sfântului Ierarh Nicolae, realizată la Coșăuți.

La finalul slujbei, părintele Vasile Alcaz, protopopul de Ungheni, a mulțumit părintelui stareț Nicodim pentru darul oferit Parohiei Romanovca și l-a felicitat pe părintele Nicolae pentru toată activitatea pastorală. Toți cei prezenți au simțit o atmosferă de bucurie și recunoștință pentru binecuvântările primite și pentru frumoasa slujbă oficiată de oaspeții din Arhiepiscopia Iașilor.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img