Ultimele știri

O tonă de produse alimentare, de igienă, haine, medicamente şi alte bunuri au ajuns la Soroca din Italia

Coletele cu ajutoare sunt aduse la Centrul Social al Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Soroca şi de aici sunt împărţite refugiaţilor.

Bunurile de strictă necesitate au fost colectate la iniţiativa lui Marcel Scoferţa, originar din satul Schineni, raionul Soroca, dar stabilit acum în Italia.

 

„Fac apel către toţi sorocenii care pot face dovada că acasă au familii de refugiaţi să vină la noi să le dăm din aceste produse care vin pentru dânşii.

 

Dispunem de articole de igienă personală, scutece pentru copii, alimente neperisabile, dulciuri, tot ce se poate trimite în condiţii de igienă.

 

De asemenea, pot găsi haine. Orice persoană refugiată poate merge acolo să-şi aleagă hăinuţe pentru dânşii sau copiii dânşilor” (Pr. Sorin Huluță).

 

Zilnic vin zeci de oameni după acest ajutor. Ucrainenii sunt extrem de recunoscători pentru fiecare gest de solidaritate.

Autorităţile din Soroca fac din nou apel la oamenii cu suflet mare să vină cu donaţii pentru că stocurile sunt deja pe sfârşite.

 

„La moment, deja s-au epuizat toate produsele donaţiile şi fac apel către toţi care au posibilitate să vină şi ei cu donaţii pentru că necesitate este. Încă oamenii se adresează. Noi avem o bază de date” (Svetlana Păunescu, şef al Centrului pentru Refugiaţi, Soroca).

 

Acum, în raionul Soroca, se află aproape 400 de refugiaţi ucraineni.

 

 

Sector Comunicare, Media și Relații Publice

Sursa foto – video: http://tvrmoldova.md/

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img