Ultimele știri

Mitropolitul Basarabiei: Mesaj la aniversarea celor 15 ani de la alegerea Preafericitului Daniel în demnitatea de Patriarh al României

                                                   Preafericirea Voastră,

Cu profundă gratitudine și într-un chip cu totul desăvârșit, mulțumim astăzi Arhiereului Hristos și Dumnezeului nostru pentru darul sfânt al vieții și pentru Harul revărsat asupra Preafericirei Voastre, care cu deplină smerenie, înțelepciune și responsabilitate jertfelnică, purtați crucea Sfintei Biserici a lui Hristos.

Aniversarea Preafericirei Voastre, este un moment important al reflecțiilor asupra unei personalități care prin efort necontenit și prin muncă plină de abnegație, aduce o contribuție fără precedent la rodirea, revitalizarea și statornicia Altarului Bisericii Ortodoxe Române, spre slava lui Dumnezeu și spre mântuirea poporului ortodox român de pretutindeni.

În pragul acestei sărbători binecuvântate, vă dorim ani îndelungați, sănătate, pace, bucurii tainice și mult ajutor de la Dumnezeu în activitatea sacerdotală, culturală, misionară și pastorală din binecuvântata Patriarhie Română.

Cu frățească dragoste în Hristos Domnul,

                                                              † Petru
                                               Arhiepiscopul Chișinăului,
                                  Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor

 

Preafericirea Sa a fost ales, în 12 septembrie 2007, de Colegiul Electoral Bisericesc, în demnitatea de Arhiepiscop al Bucureştilor, Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei şi Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

În ziua de 30 septembrie a anului 2007 a devenit Patriarhul României.

Construirea Catedralei Naţionale este unul din proiectele de referinţă ale Patriarhului Daniel, proiect pe care l-a asumat ca mandat primit de la înaintaşi.

Patriarhul Daniel s-a născut la data de 22 iulie 1951, din părinții Alexe și Stela Ciobotea, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș.

Pe 12 februarie 1990 este ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, cu titlul de Lugojanul, iar în 4 martie 1990 este hirotonit arhiereu în Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

În 7 iunie 1990 este ales Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, iar la 1 iulie 1990 este întronizat Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Biografia completă a Patriarhului României poate fi consultată pe site-urile www.patriarhia.ro şi www.basilica.ro.

Biografie & foto credit: Basilica.ro

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img