Ultimele știri

Mitropolia Basarabiei, prezentă prin părintele Secretar Prot. Andrei Bucliș, la întrunirea-dialog, a Prim-Ministrului interimar Aureliu Ciocoi, cu reprezentanții celor mai importante numeric, culte creștine din țară

   Premierul interimar a catalogat situația epidemiologică actuală ca fiind îngrijorătoare și a făcut un apel la colaborare și susținere reciprocă.

    „Din păcate, numărul de cazuri noi de infectări este în continuare unul substanțial, indiferent de restricțiile care se impun. Având în vedere că se apropie sărbători importante pentru creștini, este necesar să punem umărul ca împreună să combatem răspândirea virusului. Trebuie să găsim o cale de compromis, astfel încât să nu permitem aglomerarea lăcașelor de cult, mai ales în timpul oficierii slujbelor divine, să monitorizăm continuu respectarea normelor epidemiologice, să încercăm să evităm la maxim extinderea numărului de infectări și să avem grijă de cetățeni”, a menționat șeful interimar al Guvernului.  

   Din numele ÎnaltPreasfințitului Părinte Mitropolit Petru, părintele Protoiereu Andrei Bucliș și-a exprimat îngrijorarea față de situația epidemiologică din țară și a ținut să aprecieze inițiativa Guvernului de a consulta reprezentanții cultelor religioase, în vederea creării unui front comun în lupta cu Covid-19. De asemenea, preacucernicia Sa a ținut să menționeze că pentru rezultate eficiente, în lupta cu pandemia, este necesară consultarea prealabilă luării unei decizii ce privesc cultele a reprezentanților lor, iar după luarea unor decizii, mesajul să fie transmis oamenilor și prin intermediul reprezentanților bisericii.

   În acest context s-a stabilit păstrarea unui dialog continuu și eficient a tuturor participanților la întrunire, în vederea luării deciziilor necesare, care să aducă rezultate pozitive, în privința luptei cu pandemia, dar care să nu afecteze bunul mers al lucrării pastorale și misionare a Bisericii.

   De asemenea Părintele Secretar a ținut să precizeze că Mitropolia Basarabiei, prin reprezentanții ei, va îndemna în continuare clericii și slujitorii ei la precauție, prin respectarea recomandărilor măsurilor igienice de protecție și va încerca, pe cât este cu putință, să nu zădărnicească eforturile lucrătorilor medicali și ale autorităților, în lupta cu pandemia Covid-19, ci să contribuie la combaterea ei.

FotoCredit: gov.md

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

 

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img