Ultimele știri

Misiunea Socială „Diaconia” lansează în apropierea Sfintelor Paşti Campania „Masa Bucuriei”

   Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei lansează în apropierea sărbătorii Sfintelor Paşti campania „Masa Bucuriei”.

   Campania este destinată sensibilizării şi mobilizării societăţii pentru susţinerea bătrânilor aflaţi într-o situaţie delicată din punct devedere social, dar și a oamenilor nevoiaşi din Republica Moldova.

   Datorită acestui proiect, pe parcursul a 10 ani au fost colectate aproximativ 200 tone de produse alimentare care au fost distribuite oamenilor care aveau nevoie de ele.

  Campania va culmina în Sâmbăta Floriilor cu o zi de mobilizare națională în care oamenii sunt îndemnaţi de voluntarii Diaconiei să doneze produse alimentare neperisabile pentru a asigura o masă caldă celor care într-adevăr au nevoie.

   Directorul Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei, a declarat: „«Masa Bucuriei» a devenit o tradiție frumoasă de mobilizare şi un simbol de solidaritate în sprijinul oamenilor marcaţi de sărăcie, singurătate şi foame.

   O masă caldă, care e de fapt o nevoie primară, a ajuns singura preocupare a zilei de azi și de mâine pentru sute de bătrâni. Mulţi dintre ei au avut o profesie şi au ajutat oameni, iar astăzi s-au pomenit în situaţia când la rândul lor au nevoie de un sprijin”.

   „Acum 10 ani, Campania de Paşti a început timid în Chișinău. Astăzi, proiectul uneşte o ţară întreagă,  iar mobilizarea exemplară continuă pe parcursul anului prin gesturi de dăruire din partea  voluntarilor, agenților economici şi altor mii de oameni care răspund prin implicare.

   Avem toată încrederea că în acest an vom reuşi să fim mai mulţi la «Masa Bucuriei», iar darul adus de fiecare, prin timpul dedicat sau o donaţie, va fi  prilej frumos de a deschide uşa bătrânilor singuratici cu mult aşteptatul «Hristos a înviat!»”.

   În acest an, „Masa Bucuriei”  va avea loc în 100 de magazine din 20 de localități din Republica Moldova: Chișinău, Bălţi, Soroca , Sîngerei, Edineţ, Căușeni, Ungheni , Cahul, Ștefan Vodă, Hâncești, Călăraşi, Dondușeni, Cantemir, Ialoveni, Ratuş, Floreşti, Rezina, Şoldăneşti, Străşeni, Măgdăceşti, Cricova.

Cei interesaţi să sprijine această campanie o pot face accesând informaţiile de aici.

Foto credit: Misiunea Socială „Diaconia”.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img