Ultimele știri

Misiunea „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a făcut totalurile anului 2023 și a planificat activitățile pentru 2024

Pe data de 13 martie, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a desfășurat Adunarea Generală. Cu binecuvâtarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, coordonatorii departamentelor din cadrul organizației le-au prezentat celor peste 160 de participanți proiectele desfășurate în anul 2023.

În cuvântul său de deschidere, Directorul Executiv al Misiunii Sociale „Diaconia”, domnul Igor Belei, a subliniat că numărul beneficiarilor, care au parte de sprijin din partea organizației, este din ce în ce mai mare de la an la an și că tendința se va menține și în viitor.

„Diaconia este cea care este mandatată de Centrul Eparhial în calitate de instrument social al bisericii și oferă răspuns comunității, pentru că noi ajutăm comunitățile să identifice problema și să găsească soluții. Ne-am bucurat că am putut continua să oferim modele de intervenție prin programele noastre și avem oferte pentru toate categoriile de vârstă.

În anul 2024, ne propunem, în continuare, să hrănim, să educăm, să adăpostim și să ajutăm oameni care au nevoie de susținere. Este important să conștientizăm că suntem cu toții lucrători în Grădina Bisericii și atitudinea noastră zilnică prin felul în care ne manifestăm trebuie să fie trecută prin această formă de înțelegere a lumii, pentru că nu doar ce facem, ci și cum facem este important”, a menționat Directorul Executiv al Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei.

La rândul său, consilierul patriarhal Părintele Ciprian Ioniță, Președintele Federației „Filantropia”, a prezentat activitatea social-filantropică, desfășurată în 2023, de către Patriarhia Română.

„Federația Filantropia are un membru important și acesta este Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei. Un membru cu care, trebuie să recunoaștem, ne mândrim și considerăm că activitatea pe care o desfășoară este foarte valoroasă pentru Patriarhia Română”, a spus părintele Ciprian Ioniță.

În continuare, angajații Misiunii „Diaconia”, care muncesc zi de zi întru binele societății, au participat la o serie de ateliere de lucru, în care coordonatorii proiectelor au prezentat rezultatele activității în perioada anului 2023.

De asemenea, Steluța Andreev, expert în comunicare strategică și membru al Consiliului de Administrație al Misiunii Sociale „Diaconia”, a desfășurat un workshop despre Comunicarea Instituțională.

Misiunea „Diaconia” este structura socială a Mitropoliei Basarabiei. Ea activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova, din anul 2001, și este membru al Federației „Filantropia” a Patriarhiei Române.

Credit foto: Diaconia.md

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img