Ultimele știri

Mesajul ÎPS Părinte Petru, la aniversarea a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România

Iubiți frați și surori întru Hristos,

La acest moment aniversar, în care marcăm 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, reflectez cu bucurie și recunoștință momentul istoric care a adus aceste două hotare ale neamului românesc împreună. Actul Unirii, adoptat de Sfatul Țării în ziua de 27 martie 1918, a reprezentat nu doar o realizare națională, ci și un act de credință și de năzuință spre un viitor prosper.

Într-o lume în care conflictele și diviziunile sunt adesea la ordinea zilei, este important să ne amintim că unitatea este un dar prețios pe care trebuie să-l cultivăm și să-l apreciem. În calitate de Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, încurajez pe toți cei care citesc acest mesaj să rămână uniți și să lupte pentru identitatea, credința, pacea și armonia din comunitățile noastre și din întreaga lume.

Să ne inspirăm din exemplul eroilor și conducătorilor noștri din trecut, care au luptat pentru dreptate și unitate, și să ne îndreptăm cu încredere spre un viitor mai bun, în care libertatea, bunăvoința și prosperitatea să domnească peste întregul neam românesc.

În același timp, să nu uităm că adevărata uniune și pace vine numai prin credința noastră în Dumnezeu și prin urmarea învățăturilor Sale. Să ne încurajăm unii pe alții să trăim o viață virtuoasă, să ne iubim, să ne respectăm și să fim mereu deschiși la binecuvântările și darurile pe care Duhul Sfânt ni le oferă.

În final, să ne amintim că și în mijlocul suferinței și al greutăților, Dumnezeu este mereu cu neamul nostru românesc. Încrederea în ajutorul Său ne dă nădejdea și puterea de care avem nevoie pentru a merge mai departe pe drumul tumultuos al vieții.

Sărbătorind astăzi 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, să ne rugăm împreună pentru binecuvântarea și pacea „binecredinciosului popor român de pretutindeni, pentru ocârmuirea ţării, pentru mai marii oraşelor şi ai satelor şi pentru iubitoarea de Hristos oaste, pentru sănătatea şi mântuirea lor.”

Cu binecuvântare și dragoste arhierească în Hristos Domnul,

♱ Petru
Arhiepiscop al Chișinăului,
Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img