Ultimele știri

ÎPS Petru: „Suntem toți copii ai lui Dumnezeu”

   Astăzi, 1 iunie 2020, sărbătorim Ziua Internațională a Copilului. În acest context de sărbătoare Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, transmite un mesaj de felicitare către copii dar și părinți.

   Pin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, anul 2020 este declarat An omagial al pastorației părinților și copiilor. Ziua dedicată copilului este strâns legată de familie. În Biserică familia creștină poate fi definită printr-un singur cuvânt: iubire. Iubirea părinților față de copii; iubirea copiilor față de părinți; iubirea familiei față de Dumnezeu și invers.

   Adulții, în general, își sărbătoresc ziua în diferite locuri, cu prietenii, dar copii în simplitatea și inocența lor, se bucură în această zi alături de părinți. De aceea Hristos spune: Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu” (Marcu 10,14), iar în alt loc: De nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor” ( Matei 18,3).

   Înaltpreasfinția Sa urează tuturor copiilor: La mulți ani! și înalță rugăciune către Hristos ca să le dea înțelepciune, bucurii, iar Maica Domnului, ca o mamă bună, să-i ocrotească sub Acoperământul Său.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img