Ultimele știri

ÎPS Petru: “Sfinții – mijlocitori neosteniți în relația noastră cu Dumnezeu”

  În prima Duminică după sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt(11.06.2017), Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, în parohia cu hramul “Sf. Ier. Nicolae” din s. Rezeni, raionul Ialoveni (Preot Paroh Protoiereu Mitrofor Ion Cotorobai).

   După săvârșirea Serviciului Divin Înaltul Ierarh a adresat celor prezenți o omilie cu referire la rolul sfinților în biserica noastră în care, printre altele, a menționat: “Pericopa Evanghelică citită astăzi cuprinde îndemnul Mântuitorului Hristos de a-I urma Lui și totodată promisiunea că cei care vor renunța la cele lumești pentru a-I urma, însutit vor primi și viață veșnică vor moșteni(Matei 19, 29). Noi îi cinstim și adorăm pe sfinți tocmai pentru faptul că au renunțat la toate privelegiile acestei lumi, unii chiar cu prețul vieții pentru a moșteni viața veșnică și răsplată însutită.

  Sfinții, care au fost oameni ca și noi, și-au însușit pe deplin calitatea de slujitori ai Lui Hristos, renunțând la multe privelegii lumești pentru marele privelegiu de a moșteni un loc în Împărăția Lui Dumnezeu. Sfinții sunt cei care care sunt mijlocitori neosteniți în relația noastră cu Dumnezeu, pentru că ei și acum Îl slujesc fără încetare și se bucură de comuniunea cu El.

   Indiferent de locul lor în ierarhia cerească prooroci, apostoli, ierarhi, mucenici e.t.c.,  toți sfinții trebuie să ne servească ca exemple de viață și de urmare a lui Hristos.”

   În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Andrei Cotorobai, a fost hirotonit preot pe seama parohiei mai sus menționate.

   Cu aceeași ocazie, PC preot Alexandru Budeanu  parohul bisericii  “Sf. Muc. Pantelimon” din loc. Doina raionul Cahul pentru activitate rodnică misionară, pastorală şi gospodărească de care a dat dovadă a primit din partea Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei distincția bisericească Dreptul de a purta Bederniță.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img