Ultimele știri

Sfințirea bisericii cu hramul „Sf. Împ. Constantin şi Elena” din Corlăteni – Rîșcani.

   În ziua de sâmbătă, 10 iunie 2017 (pomenirea Sf. Cuv. Nichita Ep. Calcedonului; Sf. Mc. Eladie; Sf. Mc. Eliconida), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la biserica cu hramul „Sf. Împ. Constantin şi Elena” din satul Corlăteni, raionul Rîșcani (Preot paroh Valeriu Ursu).  

   Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a săvârșit slujba de sfințire a prestolului şi a bisericii, iar după  săvârşirea Sfintei Liturghii, potrivit tradiţiei, s-a înconjurat biserica şi s-a săvârşit un Tedeum de mulţumire pentru sănătatea părintelui paroh, a păstoriţilor săi şi a binefăcătorilor sfântului locaş din satul Corlăteni.

   În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi Înaltpreasfinţitul Petru s-a referit asupra importanţei actului de târnosire a bisericii, care „presupune o rânduială deosebită ce se încununează prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir. Frumusețea și importanța acestui eveniment este redată și de comuniunea în Liturghie a celor trei trepte preoțești: arhiereu, preot și diacon, arătând prin aceasta unitatea și sobornicitatea Bisericii noastre Ortodoxe”.

   În final Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei i-a felicitat pe părintele paroh și pe credincioșii  prezenți pentru unitate și organizare în împodobirea sfântului locaș, îndemnându-i să rămână în continuare alături de păstorul lor și să îl sprijine în misiunea pe care o are la Corlăteni, pentru că “biserica trăiește și se menține vie prin credincioșii săi”.

   Părintele paroh a mulţumit ÎPS Petru pentru slujbă şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii lor şi cu alte ocazii.
Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img