Ultimele știri

ÎPS Petru: „Să Îl căutăm și noi pe Hristos, precum Zaheu și să Îl aducem în casele noastre”

Duminică, 29 ianuarie 2017,  în Duminica a XXXII – a după Rusalii (a lui Zaheu Vameșul), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie  în parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Taraclia de Salcie, r-n. Cahul (preot  paroh  Ionuţ  Nacu).

La sfârșitul Sfintei Liturghii  vlădica Petru a rostit un cuvânt de învățătură în care, printre altele a menționat: „Pericopa evanghelică citită astăzi, este citită la fiecare rugăciune de sfințire a casei. Ea trebuie să ne servească nouă pildă, de fiecare dată atunci când gândim și vrem să facem o schimbare în bine a vieții noastre.

Zaheu avea cam tot ce își dorește și omul nostru contemporan: avere, o funcție înaltă, statut social satisfăcător… Un simplu lucru îi lipsea și anume Hristos. Iată că după ce reușește să-l cunoască, nu mai simte nevoia de a avea bani și toate celelalte. Mântuitorul i-a umplut toate golurile iar el este gata să renunțe la jumătate din averea sa în favoarea săracilor iar pe cei nedreptățiți de el este gata să-i răsplătească împătrit.

 Și noi, ar trebui să alergăm după Hristos, să-l cunoaștem și să îl aducem în casele noastre și nu vom mai simți nevoia de averi și toate bunurile materiale ale acestei lumi.”

Părintele Ionuț a mulţumit ÎPS Petru pentru slujbă şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii lor şi cu alte ocazii. 

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img