Ultimele știri

ÎPS Petru: „Nu există mai mare dovadă a dragostei, decât să faci pentru cel iubit orice ca să ajungă în Rai”

   La data de 9 septembrie 2018, în Duminica a 15-a după Pogorârea Duhului Sfânt, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău.

   În cuvântul de învățătură rostit după Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei s-a referit la Evanghelia zilei menționând, printre altele: „Pericopa Evanghelică a Dumincii de astăzi ne încuviințează, o dată în plus, că cea mai mare poruncă a credinței noastre este dragostea. Pe de o parte dragostea față de Dumnezeu venită din tot sufletul și din tot cugetul nostru, iar pe de altă parte dragostea față de aproapele nostru pe care să-l iubim ca pe noi înșine. Acestea două nu pot fi separate una de cealaltă pentru că cel pătruns de dragostea dumnezeiască se definește prin dragostea față de aproapele său.

   „Să iubeşti pe aproapele ca pe tine însuţi”, înseamnă să ai grijă de viaţa și de mântuirea lui ca de viaţa şi mântuirea ta. Nu există mai mare dovadă a dragostei, decât să faci pentru cel iubit orice ca să ajungă în Rai”, a mai spus Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

   Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img