Ultimele știri

ÎPS Petru: “În fiecare Sfântă Liturghie Hristos ne arată coasta și mâinile Sale pentru a ne încredința de Învierea Sa”

   În prima duminică după Învierea Domnului, în data de 05 mai 2019, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan “Sf. Ioan Teologul” din Chișinău.

   După oficierea Serviciului Divin ÎnaltPreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, în care, referindu-se la evanghelia zilei, a menționat: “Mulți dintre noi, în slăbiciunea noastră omenească, ne îndoim, de multe ori, dar nu trebuie să uităm că în fiecare Liturghie Hristos ne arată coasta Sa și mâinile Sale și ne îndeamnă să nu rămânem necredincioși ci să credem cu tărie că El a înviat. Să nu rămânem pasivi în duminici și sărbători în timpul Sfintei Liturghii, ci să ne facem prezenți pentru a ne convinge încă o dată de prezența Lui reală în viața noastră”.

   La Sfânta Slujbă au fost prezenți și reprezentanți ai Ambasadei României de la Chișinău iar ÎPS Părinte Petru a ținut să le mulțumească pentru tot sprijinul pe care îl acordă de fiecare dată Mitropoliei Basarabiei.

   Pentru implicare activă în promovarea ortodoxiei românești și a adevărului de credință, domnul  Gheorghiță Tapalaga, Atașat al apărării adjunct, militar și aero al Ambasadei Române din Chișinău, a fost decorat de către ÎnaltPreasfinția Sa cu Ordinul Bisericesc Sf. Ștefan cel Mare Gr. III iar d-na consul român de la Chișinău Aneta Bagiu, cu Ordinul Sf. Cuv. Parascheva.

   Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img