Ultimele știri

ÎPS Petru: „Dumnezeu ne cheamă pe toți, dar mai ales pe cei înzestrați cu harul preoției, să înmulțim talanții”

În ziua de sâmbătă, 20 februarie 2021, ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor preoțesc și diaconesc, în parohia Sf. M. Mc. Gheorghe și Sf. Ier. Nectarie din loc Medeleni, raionul Ungheni ( paroh PC Pr. Florin-Mihai Acatrinei ).

Din soborul de clerici au făcut parte PC Prot Andrei Bucliș – Secretarul   Mitropoliei Basarabiei, PC Pr. Victor Ghimpu – Consilier Eparhial, PC Prot. Vasile Alcaz – protopop de Ungheni precum și alți clerici, de pe ambele maluri ale Prutului.

Sfânta Slujbă a avut în mijloc, motiv de adunare, hirotonirea a doi noi clerici, pe seama parohiei din Medeleni(preot și diacon), în vederea intensificării activităților misionar-pastorale, îndreptate către credincioșii din această zonă, mai ales în contextul urmărilor provocate de pandemia ce a cuprins întreaga lume.

Hirotonia întru preot a fost săvârșită asupra PC Arhidiacon Marin Osoianu, iar tânărul teolog Cristian Pricop a fost hirotonit diacon, ambii pe seama aceleiași parohii.

În cuvântul de învățătură rostit la final, ÎnaltPreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a evidențiat activitatea părintelui paroh, Florin-Mihai Acatrinei, care „nu s-a limitat în activitățile sale doar prin îngrijirea frumoasă a bisericii și comunității încredințate, ci a venit și cu câteva propuneri de candidaturi pentru hirotonie, care să se unească în același gând, cu clericii care deja își desfășoară activitatea pe aceste meleaguri, pentru prosperarea ortodoxiei și intensificarea activităților misionar-pastorale, în zonă”.

Către cei nou-hirotoniți Înaltul Ierarh al Mitropoliei Basarabiei, a avut mesaje încurajatoare, dar i-a îndemnat să fie și slujitori responsabili și conștiincioși: „Preoția este o mare demnitate, dar dacă nu e tratată cu maximă seriozitate și deplină asumare ne poate duce la pierzare … Nouă ni se încredințează suflete, pe care suntem datori să luptăm a le salva …

Dumnezeu ne cheamă pe toți, dar mai ales pe cei înzestrați cu harul preoției, să înmulțim talanții. Dacă încercăm să rămânem comozi, ca slujitori ai lui Hristos și doar să culegem roade pentru noi, vom fi mustrați de Stăpân. Trebuie să înmulțim talanții și să ne facem astfel slugi credinciose, așa cum încearcă părintele Florin să facă misiune în această parohie” – a precizat ÎnaltPreasfinția Sa.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

 

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img