Ultimele știri

Hrană pentru trup și suflet la Centrul de Plasament Sculeni

La iniţiativa arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, persoanele aflate în îngrijirea centrului, multe cu probleme grave de sănătate, au primit hrana pentru cele trei mese (mic dejun, prânz şi cină).

 În sala de mese a aşezământului, s-a oficiat slujba Parastasului de către arhimandritul Nicodim Gheorghiţă. Au mai slujit protosinghelul Iorest Goraş, secretarul Mănăstirii Hadâmbu, şi părintele Vasile Ţarcă, misionar de caritate în cadrul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni – Grajduri, judeţul Iaşi. La slujbă a asistat şi părintele Nicolae Tverdostup de la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” – Romanovca, Protopopiatul Ungheni, Arhiepiscopia Chişinăului, cel ce a intermediat organizarea celor trei mese oferite de Mănăstirea Hadâmbu.

La finalul slujbei de pomenire, părintele stareţ Nicodim Gheorghiţă a ţinut un cuvânt în care a făcut referire la motivele pentru care a revenit în Centrul de Plasament pentru Persoane Vârstnice şi Adulte Sculeni. În acelaşi timp, arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a apreciat jertfa ostenitorilor din centrul de la Sculeni, pe care i-a încurajat în misiunea pe care o desfăşoară zi de zi.

Rodica Hariuc, psihologul centrului, şi-a exprimat bucuria pentru că Biserica Ortodoxă Română, prin intermediul Mănăstirii Hadâmbu, a oferit pe lângă masa caldă, un gând de solidaritate şi de încurajare pentru oamenii rămaşi ai nimănui, dar neuitaţi de Dumnezeu.

Bucuria şi emoţia s-au putut citi pe chipurile celor ce au asistat la slujba de pomenire. Cu toţii şi-au adus aminte de tradiţiile sfinte moştenite de la înaintaşi şi de cei dragi mutaţi în lumea veşniciei. Raza de nădejde le-a inundat sufletele greu încercate de boală şi de singurătate. În această zi friuguroasă de iarnă, inimile beneficiarilor din centrul de la Sculeni au fost cuprinse de dragostea ce le-a încălzit sufletul.

Articol preluat de pe: http://www.manastirea-hadambu.ro

Foto credit: Constantin Ciofu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img