Ultimele știri

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a liturghisit în Duminica Mironosițelor în parohia “Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Sloveanca

   În a treia Duminică după Paști, a Mironosiţelor (30 aprilie curent), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie la parohia “Sfânta Cuvioasa Parascheva” din satul Sloveanca, raionul Sângerei (preot paroh – Prot. Valeriu Cernei, vicar-administrativ al Episcopiei de Bălţi din cadrul Mitropoliei Basarabiei).

   După oficierea Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Petru a rostot un cuvânt de învățătură în care, preintre altele, a menționat: “Femeile mironosițe sunt exemplul suprem de slujire. Ele au mers dis de dimineață ca să aducă miresme Mântuitorului care fusese îngropat. După ce au aflat că Hristos a Înviat ele au fost primele care au răspândit  vestea ucenicilor. De la ele trebuie să învățăm să fim curajoși și neosteniți în a sluji Domnului în toată vremea și să mărturisim pe Hristos Cel Înviat și învățătura Bisericii noastre . Ele au fost răsplătite cu bucuria sufletească neîntreruptă pentru faptul că au ales să-L slujească pe Hristos Cel Răstignit chiar dacă aceasta putea atrage mânia iudeilor. Dela ele trebuie să împrumutăm curajul și bărbăția să mărturisim credința cea adevărată și să fim credincioși și mărturisitori ai credinței ortodoxe prin vorbă și prin faptă ca într-un final să fim și noi învredniciți de îndemnul: “Bucurați-vă!

   În final a fost oficiată slujba de sfințire a “Garderobei sociale” din localitate, proiect realizat cu sprijinul Misiunii Sociale “Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

   Părintele paroh i-a mulțumit Înaltului ierarh pentru vizită, invitându-l și cu alte ocazii la Sloveanca.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img