Ultimele știri

Înfrățire între parohii de pe ambele maluri ale Prutului de sărbătoarea Sf. Ap. Andrei la Strășeni

   Joi, 13 Decembrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, în biserica cu hramul Sf. Ap. Andrei din orașul Strășeni (Preot Paroh Alexandru Bogos), cu ocazia hramului lăcașului de cult.

   Înainte de Sf. Liturghie, Preasfinția Sa, a citit tuturor credincioșilor prezenți, Rugăciunea de iertare a păcatelor celor de voie și celor fără de voie.

   Soborul de preoți, în frunte cu Arhipastorul Episcopiei Basarabiei de Sud au oficiat, mai apoi, un Te-Deum de mulțumire lui Dumnezeu, pentru binefacerile primite în această parohie.

   La finalul slujbei de Te-deum, PC Protopop Serafim Banari a dat citire Protocolului de înfrățire între Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Vladiceni, jud. Iași și Parohia „Sf. Ap. Andrei” din orașul Straseni.

   În cuvântul de învățătură, Episcopul Basarabiei de Sud a vorbit credincioșilor câteva aspecte despre viața și propovăduirea Sf. Ap. Andrei, în zona Dobrogei de astăzi.

   La finalul predicii, Episcopul Basarabiei de Sud a încurajat credincioșii să urmeze modelul de viețuire al Sfântului Apostol Andrei, să îl roage să îi întărească în credință și să le dea puterea de a discerne lucrurile bune de cele rele, iar celor care îi poartă numele, le-a urat să mărturisească cu demnitate credința cea adevărată și să-i aducă cinstire Sf. Andrei, „pentru că este rugătorul nostru înaintea tronului Sf. Treimi”.

   Preasfinția Sa a mulțumit Înaltpreasfinţitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, pentru binecuvântarea primita de a săvârși Sf. Liturghie în aceasta parohie și i-a daruit Preotului Paroh Alexandru Bogos o icoana cu chipul Sf. Ier. Dionisie Erhan, canonizat recent de Biserica Ortodoxă Română.

FotoCredit: Arhid. Marin Osoianu

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img