Ultimele știri

Înaltpreasfințitul Părinte Petru oficiază Sfânta Liturghie în Duminica Samarinencei la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

În Duminica a 5-a după Înviere, Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău a fost gazda slujbei arhierești, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor. Clericii și credincioșii prezenți au avut privilegiul de a se bucura de cuvântul Înaltpreasfinției Sale, inspirat de întâlnirea Mântuitorului Iisus Hristos cu Femeia Samarineancă.

Răspunsurile liturgice au fost susținute cu maiestuozitate de Corala academică a Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Musicescu”, care a încântat inimile credincioșilor prin cântările lor pline de har și duioșie. Atmosfera încărcată de duhovnicie și comuniune euharistică a adus o stare de rugăciune curată în timpul slujbei, iar credincioșii s-au simțit conectați cu valorile și învățăturile creștine transmise de-a lungul veacurilor.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a adus în fața credincioșilor povestea Femeii Samarinene, un exemplu puternic de întâlnire și transformare lăuntrică prin lucrarea harului dumnezeiesc. Inspirat de dialogul dintre Mântuitorul și Femeia Samarineancă de la fântâna lui Iacob, ÎPS Părinte Petru a evidențiat mesajul de iubire, mântuire și dragoste pe care această întâlnire o aduce în viața fiecărui credincios.

Cu un glas plin de înțelepciune și blândețe, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța deschiderii inimii și acceptării chemării dumnezeiești în viață, indiferent de trecutul nostru sau de condiția noastră socială. Învățăturile desprinse din dialogul dintre Mântuitorul și Femeia Samarineancă ne îndeamnă să căutăm izvorul adevăratei bucurii și împliniri, care poate fi găsit în întâlnirea cu Domnul Hristos și în așezarea învățăturilor Sale în viața de zi cu zi.

Părintele Mitropolit a subliniat că Femeia Samarineancă reprezintă toți oamenii care caută sensul și împlinirea în viață. Ea este simbolul unei căutări sincere și dorinței de a găsi adevărul, de a găsi răspunsuri la întrebările noastre existențiale. În întâlnirea sa cu Mântuitorul, Femeia Samarineancă a descoperit iubirea și mila lui Dumnezeu și a devenit martoră a Fiului lui Dumnezeu, Tatăl.

Înaltpreasfinția Sa a îndemnat credincioșii să fie deschiși întâlnirii cu Hristos în viața lor de zi cu zi, să se apropie de El prin rugăciune, prin citirea Sfintelor Scripturi și prin participarea la Sfintele Taine. De asemenea, ÎPS Părinte Petru a evidențiat importanța iubirii și compasiunii față de cei din jurul nostru, așa cum Mântuitorul a manifestat compasiune față de Femeia Samarineancă, depășind prejudecățile și judecățile oamenilor.

Sfânta Liturghie din Duminica aceasta a oferit credincioșilor oportunitatea de a reflecta asupra învățăturilor transmise și de a căuta împlinirea sufletească în întâlnirea cu Hristos, mai ales prin Sfânta Împărtășanie. Închinătorii au fost impresionați de mesajul Înaltpreasfinției Sale și au fost încurajați să-și aprofundeze trăirea credinței, în conformitate cu învățăturile creștine.

Astfel, prin slujba impresionantă și prin cuvântul învățător, ÎPS Părinte Petru a reușit să aducă în mijlocul credincioșilor învățăturile și experiența duhovnicească a Femeii Samarinene, inspirându-i să-și călăuzească viața lor după învățăturile Mântuitorului Hristos și să caute întâlnirea personală cu El în fiecare zi.

Galaria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img