Ultimele știri

Înaltpreasfințitul Părinte Petru a participat la ședința de lucru a Sfântului Sinod, care s-a întrunit la Patriarhie

Astăzi, 9 februarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru al Basarabiei a participat la Ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care s-a desfășurat în Aula „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei din București. Şedinţa a fost prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Întâlnirea a fost precedată de o Slujbă de Te Deum oficiată de Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale.

Slujbă de Te Deum oficiată de Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale.

Membrii Sfântului Sinod au discutat despre problemele actuale ale Bisericii și au luat decizii importante privind activitatea misionară, ecleziastică și filantropică pe parcursul anului curent, iar ordinea de zi a cuprins alegerea Arhiereului vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, precum şi aspecte administrative. De asemenea, au fost abordate temeiuri care fac referire la itinerariile pastorale ale ierarhilor, membri ai Sfântului Sinod, dar şi dările de seamă ale eparhiilor şi, bineînţeles, propuneri care vin de la eparhii.

Această ședință a Sfântului Sinod a arătat încă o dată solidaritatea și unitatea ierarhilor Bisericii Neamului în misiunea lor de a-i conduce pe credincioși pe calea spre mântuire.

Vom reveni și cu alte informații în momentul publicării comunicatelor de către Centrul de presă al Patriarhiei Române.

Sfântul Sinod

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii vicari și arhiereii vicari în funcțiune.

Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru, în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img