Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU în cadrul vizitei de lucru la București s-a întâlnit cu domnul Adrian DUPU, Secretar de Stat al DRRM, și cu domnul Florinel-Irinel FRUNZĂ, Director al SSC, ale Guvernului României

Astăzi, 8 februarie 2023, ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, în cadrul vizitei de lucru la București s-a întâlnit cu domnul Adrian DUPU, Secretar de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova și cu domnul Florinel-Irinel FRUNZĂ, Director al Secretariatului de Stat pentru Culte, ale Guvernului României.

Întâlnirile au avut loc la sediul central al DRRM și la SSC, iar cadrul lor au fost puse în discuție proiectele pentru anul 2023 ale Mitropoliei Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor ce vor fi finanțate prin cele două departamente ale Guvernului României.

  • Părintele Arhidiacon Maxim STURZA, consilier mitropolitan, a scos în evidență importanța susținerii României față de Mitropolia Basarabiei, fapt ce întărește și unește românii din Republica Moldova.

Guvernul României, de-a lungul anilor, a finanțat proiectele Mitropoliei Basarabiei, astfel sprijinind sporirea acțiunilor culturale și filantropice din Republica Moldova, construcția de biserici noi, renovarea de biserici și monumente și salarizarea personalului clerical și neclerical (începând cu anul 2023) al Bisericii Basarabene.

În acest context, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit domnului prim-ministru al României, Nicolae-Ionel Ciucă, reprezentat prin domnul Mircea ABRUDEAN, Șef al Cancelariei, pentru suplimentarea salariilor clericale și alocarea de salarii neclericale începând cu anul 2023.

  • Părintele Mitropolit a mulțumit domnilor Florinel-Irinel FRUNZĂ și Adrian DUPU pentru deschiderea pe care o au asupra românilor din afara granițelor și pentru grija deosebită față de basarabeni.

În continuare, ÎPS Părinte Mitropolit PETRU va lua parte la ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, mâine, 9 februarie, în Aula Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img