Ultimele știri

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru continuă activitatea misionară și administrativă printr-o vizită pastorală în Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Călărași

În data de 2 august 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a continuat cu dăruire și zel misiunea Sa arhierească de păstorire a clericilor și credincioșilor din Mitropolia Basarabiei, efectuând o vizită pastorală în Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din orașul Călărași. Cu căldură și bucurie, Părintele Paroh Dumitru Rusu l-a întâmpinat pe Înaltpreasfinția Sa, care a fost însoțit de Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, consilier pentru Relațiile cu Instituțiile Statului al Mitropoliei Basarabiei.

Scopul vizitei pastorale a fost de a inspecta progresul lucrărilor de construcție, renovare și pictură ce se efectuează asupra lăcașului de cult. În duhul slujirii și a înfrumusețării Casei Domnului, Părintele Dumitru și credincioșii din parohie au depus eforturi deosebite pentru a aduce înălțătoare îmbunătățiri estetice bisericii locale.

În timpul vizitei, Înaltpreasfinția Sa a manifestat apreciere pentru munca de calitate și dedicarea cu care sunt realizate lucrările, exprimându-și admirația pentru eforturile depuse de Părintele Dumitru și enoriași. În cuvintele rostite, ÎPS Părinte Petru a lăudat comunitatea din Călărași pentru angajamentul lor în conservarea și înfrumusețarea lăcașului de cult.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a transmis binecuvântarea sa asupra întregii comunități și a înălțat rugăciuni pentru buna realizare a proiectului de renovare, dorind ca acest loc sfânt să fie un loc de adăpost spiritual și o sursă de binecuvântare pentru toți credincioșii din zonă.

La rândul său, Părintele paroh Dumitru a exprimat recunoștință față de Înaltpreasfinția Sa pentru prezență și pentru binecuvântarea acordată în realizarea lucrărilor. De asemenea, a mulțumit ÎPS Părinte Petru pentru învățămintele și îndrumările primite, care au fost o sursă de inspirație, curaj și mărturisire în slujirea sa ecleziastică.

În finalul vizitei pastorale, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a transmis în continuare binecuvântarea și încurajarea Sa pentru eforturile de slujire ale preotului paroh Dumitru, îndemnându-l să continue să fie un exemplu de credință și iubire față de Dumnezeu și față de comunitatea sa.

Această vizită pastorală reprezintă o dovadă a angajamentului Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Petru pentru înfăptuirea misiunii sale în Basarabia și o demonstrație a sprijinului său constant față de parohiile și credincioșii din întreaga Mitropolie.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img