Ultimele știri

Ierarhii Mitropoliei Basarabiei încurajează voluntarii implicați în campania „Masa Bucuriei”

În dimineața zilei de 31 martie 2018, Preasfințitul Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a binecuvântat începutul campaniei prin rugăciunea rostită în fața echipei și a liderilor de voluntari.

Adresându-se tinerilor, Preasfinția Sa a remarcat, între altele, a spus: „Prin această acțiune de astăzi frăţiile voastre arătaţi dragoste faţă de aproapele. În R. Moldova deși se depun eforturi sociale, constatăm cu regret, în urma vizitelor pastorale pe care le facem în parohii, că există multă suferință mai ales în rândul bătrânilor singuratici din mediul rural. Încurajâm această campanie de binefacere și datorită faptului că sunt implicați și sute de tineri voluntari, care au prilejul de a cunoaște realitățile oamenilor nevoiași din diferite localități, pentru că produsele adunate vor fi distribuite tot de ei. Mitropolia Basarabiei începând cu acest an are și o mai mare responsabilitate de a acționa în ajutorarea aproapelui aflat în dificultate căci în rândul Sfinților Români  a fost trecut și Mitropolitul Iosif Naniescu numit „Iosif cel Milostiv”, originar din satul Răzălăi, r-nul Sîngerei. Acest Sfânt basarabean este un model de slujire a aproapelui, căci fiind Mitropolit al Moldovei la trecerea sa la cele veșnice s-au găsit doar doi bănuți, restul bunurilor agonisite pe parcursul vieții de el au fost împărțite la oamenii săraci. Sfinte sale oseminte vor fi aduse și în cuprinsul Eparhiei Noastre pentru a fi cinstite şi a învăţa de la el cum să vieţuim ca să fim plăcuţi lui Dumnezeu şi să moştenim viaţa de veci”

După binecuvântarea Campaniei, PS Antonie a mers la magazinul Linella, din strada Prof. I. Dumeniuc 12, din sectorul Ciocana, unde au procurat pentru „Masa Bucuriei” paste, crupe şi ulei.

Igor Belei, Directorul Misiunii Sociale „Diaconia” în numele echipei Diaconia și a celor peste 1000 de voluntari implicați a mulțumit Ierarhilor Mitropoliei Basarabiei pentru sprijin, încurajare și binecuvânate a tuturor activităților filantropice desfășurate de organizație în sprijinul aproapelui aflat în dificultate.

Campaniei de Paști ,,Masa Bucuriei” este organizată de Misiunea Socială ,,Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei cu  binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Amintim că ÎPS Petru, Arhiepiscop și Mitropolit este președintele Consiliului de administrare a MS Diaconia, organul suprem de conducere a organizației și prin binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale se implimentrează toate campaniile sociale ale Diaconiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img