Ultimele știri

PS Antonie: „Grija faţă de bătrâni arată maturitatea noastră spirituală”

Joi, 29 martie 2018, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, împreună cu câţiva preoţii din Protopopiatul Călăraşi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, slujba Tainei Sfântului Maslu şi a împărtăşit cu Sfintele Taine beneficiarii de la Azilul pentru persoane vârstnice şi persoane cu dezabilităţi din Călăraşi.

Clericii Mitropoliei Basarabiei au adus în dar bătrânilor de la Azil, mere proaspete, produse igienice şi în jur de 70 de kilograme de hrişcă, orez şi macaroane. Hrişca, orezul şi macaroanele au fost colectate în cadrul campaniei de Paşti Masa Bucuriei, desfăşurată de Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, iar merele au fost donate de un bun creştin din satul Ocolina, Soroca, pe nume Vasile Eftodi. Produsele igienice au fot donate de o creştină, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

În cuvântul său, PS Antonie a mulţumit celor care au făcut daruri şi a apreciat jertfa şi dragostea arătată de lucrătorii de la Azilul din Călăraşi faţă de beneficiari. PS Antonie, între altele, a mai spus: „Este a datorie a noastră să avem grijă de bătrâni. Nimeni nu scapă de bătrâneţe, dacă Dumnezeu îi dă zile. Se comite o mare greşeală acolo unde bătrânii sunt neglijaţi. Grija faţă de bătrâni arată maturitatea noastră spirituală, arată că am înţeles că această vârstă şi stare nu poate fi evitată, cât de bogaţi sau influenţi n-am fi noi în viaţa acesta. Tinereţea trece şi vine bătrâneţea. E mare înţelepciune, să înţelegem că aşa cum tratăm noi pe bătrânii noştri, la fel vom fi şi noi trataţi”.

Doamna Nina Tatarciuc, directoarea Azilului din Călăraşi, a mulţumit PS Antonie şi preoţilor pentru binecuvântare, ajutor şi daruri, evidenţiind grija preoţilor Mitropoliei Basarabiei din Călăraşi faţă de beneficiarii de la Azil.

Alături de ierarhul Mitropoliei Basarabiei, la Azilul din Călăraşi, au conslujit PC preot Valeriu Enachi, paroh al bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Sadova, raionul Calaraşi şi protopop de Călaraşi, PS preot Anatolie Bernic, paroh al bisericii „Acoperemântul Maicii Domnului” din satul Săseni, raionul Călăraşi, PC preot Dumitru Rusu, paroh al bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Călăraşi, PC preot Andrei Cojocaru, paroh al bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Călăraşi, şi PC Preot Vasile Domenti, paroh al bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din satul Bahu, Călăraşi.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img