Ultimele știri

Eroii neamului comemorați în ziua Înălțării Domnului, la mănăstirea Țiganca – Cantemir

   În data de 25 mai 2017, de Praznicul Înălţării Domnului – Ziua Eroilor, , Înaltpreasfințitul Părinte Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, împrenună cu un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, la Mănăstirea „Eroii Neamului” din satul Ţiganca, raionul Cantemir, cu hramul „Înălţarea Domnului”(stareț ieromonah Daniel Adrian).

   După Săvârșirea Sfintei Liturghii Întîistătătorul Mitropoliei Basarabiei a rostit un cuvânt de învățătură despre însemnătatea Praznicului Înălțării Domnului în viața creștină și despre importanța acestei zile, ca zi de pomenire a Eroilor, iar, printre altele, a menționat: “Pomenirea eroilor neamului este o datorie a noastră a fiecăruia. Eroii ai neamului trebuie considerați cei care au luptat pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, nu cei care au luptat pentru cauze străine, ale altor puteri ale lumii. Cu părere unii dintre semenii noștri, care nu au înțeles cine sunt adevărații eroi ai neamului, sărbătoresc zile ale eroilor care au luptat pentru alte țări decât țara lor dar adevărații eroi ai neamului trebuiesc comemorați anume în ziua Înălțării Domnului, conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.”

   Cu aceeași ocazie, pentru activitate rodnică misionară, pastorală şi gospodărească de care a dat dovadă Preacuviosul părinte Adrian Daniel a fost decorat de către vlădica Petru cu distincția bisericească Dreptul de a purta Bederniță, iar PC preot Alexandru Budeanu, parohul bisericii  “Sf. Muc. Pantelimon” din loc. Doina raionul Cahul și ieromonahul Sebastian Tănase au primit Hirotesia întru duhovnic.

   În continuare ÎPS Petru, înconjurat de soborul de preoți și diaconi au oficiat o slujba de pomenire a eroilor neamului.  La eveniment au fost prezenți dl ambasador Daniel Ioniță, Ambasadorul României în R. Moldova, dl colonel Dumitru Neacşu, ataşatul militar al Ambasadei României la Chişinău, precum și alte oficialități.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img