Ultimele știri

ÎPS Petru: „Orice creștin ortodox are datoria de a cunoaște Crezul și de a-și mărturisi credința în orice împrejurări“

   În data de 28 mai curent, în cea dea șaptea Duminică după Sfintele Paști (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica cu hramul „Duminica Sfinţilor Români” şi „Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ – Hozevitul“ din Sectorul Ciocana al orașului Chişinău (preot paroh Alexei Simionov).

   În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru s-a referit la importanța Primului Sinod Ecumenic pentru credința ortodoxă, subliniind printre altele: „La Sinodul de la Niceea, din anul 325, a fost condamnată învățătura greșită a lui Arie, care susținea că Iisus nu este Dumnezeu Adevărat, prin aceasta negând dumnezeirea Lui. Atunci au fost formulate și primele șapte articole ale Crezului, celelalte cinci au fost formulate în 381, la Sinodul II Ecumenic întrunit la Constantinopol.

   Crezul reprezintă o formă concentrată a învățăturii noastre de credință și este rostit la fiecare Sfântă Liturghie și Botez. Noi, ca și creștini ortodocși botezați în numele Sfintei Treimi, avem datoria de a cunoaște Crezul și de a-l mărturisi. Astfel, orice creștin ortodox are datoria de a cunoaște Crezul și de a-și mărturisi credința în orice împrejurări”.

   În cadrul aceleași Sfinte Liturghii diaconul Alexandru Bulai a fost hirotonit în treapta de preot pe seama parohiei sus menționate.

   La Sfârșitul  Serviciului Divin a fost oficiată slujba de sfințire a catapetesmei, lucrare executată la Piatra Neamț – România, cu aportul familiei creștinilor Prisăcaru Dorin și Lilia. Icoanele catapetesmei au fost pictate la Chișinău prin aportul mai multor enoriași.

   Evenimentul s-a încheiat cu un Tede-um de mulțumire adus Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile făcute asupra părintelui paroh, aparohiei și familiei sale și asupra tuturor credincioșilor pe care îi păstorește cu drag.

   Părintele paroh a mulţumit Înaltpreasfințitului Părinte Petru pentru vizită, binecuvântare arhierească, invitându-l pe arhiereul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img