Ultimele știri

Episcopul Veniamin: Sf. Ioan Botezătorul se bucură în spaţiul românesc de o cinstire aparte

   Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a liturghisit miercuri, 29 august 2018, la hramul Bisericii „Sfântul Ioan Piaţă” din Capitală şi a evidenţiat că „în spaţiul românesc Sf. Ioan Botezătorul se bucură de o cinstire aparte”.

   „Pe de o parte mulţi dintre credincioşii noştri îl iubesc pe Sfântul Ioan pentru că a fost un păstrător şi mărturisitor al credinţei, pe de altă parte a fost un curajos care a ştiut să sublinieze ceea ce este cu adevărat important şi fără nicio sfială l-a înfruntat chiar şi pe Irod”, a spus Preasfinţia Sa.

   Părintele Episcop a amintit contextul în care i s-a tăiat capul Sfântului Ioan Botezătorul, apoi i-a îndemnat pe cei prezenţi să îndrepte greşelile din viaţa lor imediat ce au fost conştientizate pentru ca semenii să nu aibă de suferit.

   „Când conştientizăm că facem un lucru rău printr-un gest sau o atitudine să nu ne ruşinăm să ne corectăm”.

   Un punct aparte al predicii ierarhului l-a constituit decăderea morală din societatea de azi ce îi determină pe mulţi dintre oameni „să nu mai aibă nicio valoare, niciun fel de reper”.

   „Dacă Sfântul Ioan Botezătorul ar fi printre noi aşa cum era la Iordan şi-i boteza pe evrei, cu siguranţă şi nouă ne-ar spune la fel. Ne-ar certa şi pe noi pentru că nu ne angajăm într-o viaţă creştină autentică, că suntem şi noi superficiali în trăirea noastră: postim cum vrem şi nu ne rugăm zilnic”.

   „Să nu ne lăsăm influenţaţi de impresiile sau oamenii necredincioşi care ne spun să nu facem faptele credinţei, ci având ca model pe Sfântul Ioan Botezătorul, având ca model pe sfinţii care până la sânge L-au mărturisit pe Hristos şi noi să Îl mărturisim pe Dumnezeu”, a îndemnat Episcopul Veniamin.

Foto credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Sursă: Basilica.ro

                              Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img