Ultimele știri

Liturghie arhierească la hramul bisericii din Bubuieci

   În data de 28 august 2018,  zi în care, conform calendarului neîndreptat, de stil vechi, creștinii ortodocși prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, ÎPS Petru, Arhiepicopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a săvârșit, înconjurat de un sobor preoțesc și diaconesc, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, cu ocazia prăznuirii hramului bisericii, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Bubuieci, mun. Chişiunău (preot paroh PC. Prot. Andrei Deleu, Consilier – Cancelarie în cadrul Mitropoliei Basarabiei).

   La sfârșitul Serviciului Divin, cu binecuvântarea ÎPS Petru, PC părinte Serafim Banari, protopop de Chișinău, a rostit un frumos cuvânt de învățătură făcând o incursiune în viața Maicii Domnului, vorbind și despre rolul ei de mijlocitoare către Dumnezeu, în viața noastră, a creștinilor.

     În cadrul Sfintei Liturghii, PC preot Iurie Nistor a fost hirotesit întru Duhovnic.

  Șirul evenimentelor a continuat cu tradiționalul înconjur al bisericii, în zi de sărbătoare, urmat de înălțarea unui Tede-um de mulțumire Lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru toate binefacerile revărsate asupra părintelui paroh, a familiei sale și asupra tuturor enoriașilor săi, după care a fost săvârșită slujba de sfințire a unei Troițe, făcută prin strădania domnului primar al comunei Mănăstirea Humorului, județul Suceava – România.

  În încheierea cuvântului de învățătură rostit, Înaltpreasfințitul părinte Mitropolit și Exarh Petru a felicitat pe toți enoriașii prezenți cu ocazia prăznuirii hramului bisericii și a satului implicit. La recomandarea părintelui paroh, domnul primar de Bubuieci, precum și câțiva enoriași ai bisericii, pentru susținerea parohiei și contribuția la buna-întreținere a Sfântului Locaș, au fost decorați de către ÎPS Petru cu Diplome de Vrednicie. De asemenea a ținut să felicite, în mod special, toate persoanele prezente la Sfânta Slujbă care poartă numele Sfintei Fecioare Maria și derivate de la acesta.

   După evenimentele de la biserică, în contextul sărbătoririi a 500 de ani de la prima atestare documentară a localității Bubuieci, soborul preoțesc, în frunte cu ÎPS Petru au oficiat slujba de sfințire a unui izvor din sat, care a fost reamenajat de către autoritățile locale.

    Părintele Andrei a mulțumit Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei pentru prezență și binecuvântare arhierească invitându-l și cu alte ocazii în mijlocul comunității din Bubuieci.

                                  Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img