Ultimele știri

În Duminica Floriilor ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a hirotonit pe monahul Nicodim în treapta de ierodiacon la Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie”

Dis de dimineață, mulțime de popor a întâmpinat pe ÎPS Părinte Mitropolit cu ramuri de salcie preînchipuind ramurile de finic ce au fost folosite de poporul evreu la Intrarea Domnului în Ierusalim.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit în treapta de ierodiacon pe tânărul teolog, monahul Nicodim, viețuitor al Mănăstirii „Sfântul Proroc Ilie”.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu ce a vorbit de semnificația sărbătorii Floriilor.

Înaltpreasfinția Sa, la finalul Sfintei Liturghii a vorbit despre smerenia Mântuitorului Hristos arătată prin intrarea în cetatea Ierusalimului pe un mânz de asin.

 

În pofida osanalelor și a primirii cu fast a poporului evreu, Hristos a ales să Se smerească, cunoscând cele ce aveau să urmeze în săptămâna ce avea să vină. Cuvintele de slavă aveau să se transforme în strigăte spre osândă la moarte, însă fără moarte nu am fi avut parte de Înviere, fără suferință nu am fi avut parte de mântuire (ÎPS Petru).

 

Părintele Mitropolit a oferit ctitorilor sfintei mănăstiri GRAMATE MITROPOLITANE, „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, gradul al II-lea.

 

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img