Ultimele știri

Duminica după Botezul Domnului la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău.

La data de 22 ianuarie current, în Duminica după Botezul Domnului, întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău.

După oficierea Sfintei Liturghii, vlădica Petru a rostit un cuvânt de învăţătură, în care s-a referit la însemnătatea Praznicului Botezului Domnului şi importanţa Duminicii de după, menţionând  că: „Botezul Domnului este unul dintre evenimentele cruciale din istoria mântuirii şi de aceea este una din sărbătorile creştine care se bucură de duminici speciale, adică duminica dinaintea Praznicului şi duminica de după”.

Referitor la evanghelia zilei citită, Înaltpreasfinţitul Petru a menţionat: „Evanghelia de astăzi ne reprezintă evenimentele ce s-au petrecut după Botezul Domnului de către Ioan şi momentul în care Hristos Domnul Îşi începe propovăduirea Evangheliei Sale: „Pocăiţi-vă, că s-a apropiat Împărăţia cerurilor” (Matei 4, 17).  Să nu credem vreodată că motivul pentru care El a plecat în Galileea ar fi fost frica provocată de auzul prinderii lui Ioan. El fiind Dumnezeu, nu putea fi cuprins de acest sentiment, dar încă nu sosise vremea de a intra într-un „conflict” cu iudeii, pentru că avea înainte de îndeplinit o amplă activitate misionar-pastorală”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img