Ultimele știri

Cuvânt de felicitare al ÎPS Petru – Mitropolitul Basarabiei cu ocazia aniversării a 102 ani de la Unirea Basarabiei cu Patria Mamă

   La data de 27 martie 2020 toată suflarea românească aniversează împlinirea a 102 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria-Mamă România. Cu această ocazie, ținând cont de starea de urgență declarată pe teritoriul R. Moldova, ÎPS Părinte Mitropolit Petru, Mitropolitul Basarabiei a adresat, prin intermediul biroului de presă, un mesaj de felicitare pentru toți cei care simt românește:

 

Iubit popor al lui Dumnezeu,

   În acest an, nu putem fizic să ne adunăm pentru a aduce slavă lui Dumnezeu pentru ale Sale daruri bogate, revărsate asupra întregului popor român, așa cum, deja ca tradiție, o făceam în fiecare an la această dată.

   Sunt realități pe care le trăim și trebuie să le acceptam, însă acest lucru nu trebuie să ne facă să ne uităm istoria și mai ales momentul de unitate națională pe care înaintașii noștri l-au trăit acum 102 ani. Chiar dacă nu putem fi împreună în locașurile de cult, ne putem aduna în rugăciune.

   Îndemnăm pe toți cei care simt românește să intensifice rugăciunea și să adauge în canonul lor de rugăciune în această zi și rugăciune de mulțumire lui Dumnezeu pentru binecuvântarea înfăptuirii acestui act, care ne încredințează că putem fi din nou împreună cu Patria Mamă doar prin rugăciune și ajutor de la Dumnezeu. De asemenea să ne rugăm și pentru odihna celor care s-au jertfit pentru înfăptuirea acestui act istoric. Nu trebuie uitat faptul că întregul popor din Basarabia, și nu numai, a fost pregătit de acest mare moment de exprimare a unității Neamului nostru, în biserică, prin preoții devotați ai Biserici. Pe aceștia se cuvine să-i cinstim și să îi pomenim în rugăciunile noastre, pentru că mulți dintre ei, cu siguranță astăzi, se bucură de comuniunea cu sfinții Lui Dumnezeu, în Împărăția Sa.

   Cu această ocazie, dorim tuturor celor ce simt românește, în multîncercatul pământ al Basarabiei, pace, sănătate, bucurii și mult ajutor de la Domnul, pentru a putea trece peste aceste momente de grea încercare și nădăjduim că aceste momente grele să fie motiv de meditație și convingere că împreună putem fi mai puternici în fața oricărui pericol.

Cu dragoste de Neam, vă transmite arhierești binecuvântări,

† PETRU

 

Arhiepiscopul Chişinăului,

Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img