Ultimele știri

Concert de muzică bizantină dedicat împlinirii a 25 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei

În sera zilei de 19 decembrie 2017, în incinta Teatrului „Ginta Latină” din Chişinău a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, concertul de muzică bizantină şi colinde, dedicat împlinirii a 25 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei.

Pe scena teatrului Teatrului „Ginta Latină” au urcat Corala „Sfânta Maria Magdalena” a parohiei „Sfânta Mahramă a Domnului şi Sf. Mc. Brâncoveni” din cartierul Cantemir, Iaşi (preot paroh Nicolae Dorneanu), Corul psaltic „Chivotul” al Catedralei Mitropolitane din Iaşi(dirijor Arhid. Ciprian Rusu) şi interpretul de muzică populară, Mihai Ciobanu, artist al poporului.

În cuvântul său, PS Antonie a mulţumit clericilor şi credincioşilor care au contribuit la reactivare Mitropoliei Basarabiei, evidenţiind contribuţia ÎPS Mitropolit şi Exarh Petru şi a domnului Vlad Cubreacov, „pe umerii căruia a stat toată povara procesului juridic de dobândire a drepturilor Mitropoliei Basarabiei”, a mulţumit preoţilor care s-au hirotonit la Mitropolia Basarabiei, alegând nu o viaţă mai tihnită în jurisdicţia protejată de structurile statului, ci s-au angajat, jertfelnic, într-o muncă, deloc uşoară, de a promova adevărul de credinţă şi de neam, a mulţumit preoţilor care păstoresc în sate cu puţini creştini, făcându-şi, cu multe sacrificii, datoria de slujitor a lui Dumnezeu, a mulţumit preoţilor care au venit de peste Prut şi pun umărul la tot ce înseamnă răspândirea luminii adevărului. PS Antonie le-a urat tuturor mulţi cu multă sănătate.

Un cuvânt de felicitate la popasul aniversar al Mitropoliei Basarabiei, din partea oaspeţilor de peste Prut, a rostit PCuv. Arhimandrit Nicodim Petre, consilier al Sectorului Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

În cadrul evenimentului cultural a fost demonstrat un film (https://www.youtube.com/watch?v=9P79d_z0Dnk) despre reactivarea Mitropoliei Basarabiei.

În ziua de 19 decembrie 2017, în toate parohiile Mitropoliei Basarabiei s-au ridicat rugăciuni de mulţumire pentru binecuvântările primite de la Dumnezeu prin reactivarea Mitropoliei Basarabiei.

PS Antonie a acordat interviuri la câteva televiziuni din Chişinău, subiectul fiind reactivarea Mitropoliei Basarabiei.

Evenimentul a fost organizat şi moderat de către părintele Sergiu Aga, consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei.

Tot în seara zilei de 19 decembrie, PS Antonie a participat la emisiunea Forum la radio Vocea Basarabiei, moderată de către dl Ştefan Secăreanu.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img